Saldırganların, uygulamalara ve sistemlere erişim için en çok kullandıkları yol çalınmış kimlik doğrulama bilgileridir. Veri sızıntılarının % 80'inden fazlası ele geçirilen şifrelerin kullanımından kaynaklanmaktadır.
Sistemlerinizi güvence altına almak için yalnızca kullanıcı adı ve parolaya güvenmek artık güvenli sayılmamaktadır. Kamu kurumlarına, şirketlere ve sıradan internet kullanıcılarına yönelik saldırılar gittikçe yaygınlaşıyor.
2020 Verizon veri sızıntıları araştırma raporuna göre, veri sızıntılarının %43'ü web uygulamalarından kaynaklanıyor ve bu 2019 yılına göre iki kattan fazla. %67'si çalınmış kimlik doğrulama bilgileri, hatalar ve sosyal saldırılardan kaynaklandı. Bu nedenle, verilerinizi korumanın daha güvenli yollarını bulmak çok önemlidir.
Kimlik doğrulama faktörü, bir uygulamaya veya veriye erişim izni vermeden önce kullanıcının kimliğini doğrulamak için kullanılan bir bilgidir. En yaygın kullanılan üç kimlik doğrulama faktörü şunlardır:
Yalnızca kullanıcı adı ve parola istemek, tek faktörlü kimlik doğrulamanın en yaygın örneğidir. İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) , yukarıdaki kategorilerden ikisini içerir. Çok faktörlü kimlik doğrulaması (MFA) için en az iki veya daha fazla kategoriden kimlik bilgileri gerekir. 2FA, MFA’nın bir alt kümesidir.
Gartner, 2020 yılında tespit edilecek siber saldırıların %25'inden fazlasının IoT içereceğini söylüyor. IoT cihazları:
Altosec, kullanımı kolay arayüzü ile IoT cihazlarınızı güvenli şekilde yönetmenizi ve korumanızı sağlar.
Altosec ürün ve servisleri hakkında sorularınız için
(0312) 265-0807
Bilkent Cyberpark, A Blok No:703
Ankara 06800 TURKIYE